Veelgestelde vragen

Vragen over het horeca reserveringssysteem?
Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe kan ik mij vrijblijvend registeren?

Via het registratieformulier kun je je registreren en het systeem kosteloos bekijken. Wij zullen vervolgens contact opnemen om een afspraak in te plannen voor een verdere uitleg van het systeem.

Terug naar boven

Waar kan ik terecht met vragen?

Via horeca@tibbaa.com is ons team bereikbaar. Je krijgt een eigen accountmanager die je helpt met het uitleggen van het systeem en het opstarten van je reserveringen. Onze ervaren medewerkers denken met je mee wat de beste oplossing is voor jouw horecazaak.

Terug naar boven

Wat zijn de kosten?

Ons reserveringssysteem heeft een ‘no cure no pay’ regeling. Je zit dus niet vast aan maandelijkse abonnementskosten. Per reservering wordt een vast bedrag doorberekend aan de gasten. Dit maakt het gebruik van het reserveringssysteem voor jou als ondernemer kosteloos. De kosten worden als volgt doorberekend: € 0,50 excl. BTW per persoon + € 0,40 excl. BTW betalingskosten per boeking via iDeal.

Terug naar boven

Hoe wordt de betaling verwerkt?

Tibbaa beheert de aanbetalingen bij de veilige en betrouwbare partner Adyen en er wordt wekelijks uitgekeerd. De financiën, transacties en facturen zijn in te zien en te downloaden via je eigen dashboard.

Terug naar boven

Hoe communiceer ik de agenda reservering?

Via een iframe kun je je agenda reservering in eigen design zeer eenvoudig plaatsen op je website of met een link communiceren via social media.

Terug naar boven

Hoe kan ik voldoen aan de maximale bezetting?

Je kunt de capaciteit en omzet van je zaak maximaliseren door tafels in gewenste tijdssloten aan te bieden met de opgedragen maximale capaciteit voor dat moment. Hiermee creëer je een dubbele bezetting en maximaliseer je de omzet van jouw zaak.

Terug naar boven

Wat is de coronaklachten check?

24 uur voorafgaand aan het bezoek krijgen de gasten een e-mail met RIVM-vragen of zij klachtenvrij zijn. Hier dienen de gasten akkoord mee te gaan, waarna zij de tickets kunnen downloaden. Daarmee kunnen de gasten bij aankomst van de reservering direct vriendelijk worden ontvangen zonder de gezondheidsvragen te moeten stellen. In de bevestigingsmail staan de vragen verwerkt die voldoen aan de eisen vanuit van het RIVM.

Terug naar boven

Wat kan ik met statistieken en data uit het systeem?

Tibbaa heeft zich de afgelopen jaren al bewezen binnen de evenementenbranche, horeca en clubs. Door jarenlange ervaring is het systeem zeer uitgebreid en geeft het een waardevol inzicht in verkoopstatistieken, doelgroepsegmentatie. De gegevens van je boekers heb je zo altijd bij de hand. Dit geeft kennis en inzicht van jouw doelgroep waarvan je strategisch gebruik kunt maken. Deze data staan volledig veilig en voldoen aan de huidige privacywetgeving.

Terug naar boven

Kan ik het systeem gebruiken voor marketing en campagnes?

Het systeem heeft ook verschillende tools waardoor je de statistieken en data in kunt zetten voor verschillende marketingstrategieën. Denk hierbij onder andere aan mailing, social media campagnes, gebruik van kortingscodes, toevoegen van een voucher (bijvoorbeeld van een partner), loyaliteit, cadeaubonnen en aftersales.

Terug naar boven

Geen no shows meer?

Via het reserveringssysteem kan per persoon een deel worden aanbetaald. Dit bedrag is door jou als ondernemer zelf te bepalen en kan bij het afrekenen op de dag van de reservering in mindering worden gebracht. Door deze aanbetaling beperk je de no shows.

Terug naar boven

Kunnen gasten annuleren?

Gasten kunnen hun annulering met de horecazaak overleggen. Deze bepaalt zelf de regels voor het annuleren. De horecazaak is zelf verantwoordelijk voor eventuele refunds of wijzigingen.

Terug naar boven

Hoe ontvang ik de reserveringen?

De reserveringen kun je inzien in je dashboard. Deze kunnen via een Excel-bestand worden bekeken om de tafelbezetting vooraf in te delen. Je kunt ook instellen dat elke reservering op een e-mailadres binnenkomt. Gasten krijgen voor elke reservering een ticket die je bij binnenkomst met de Tibbaa scanner app kunt scannen ter registratie.

Terug naar boven