Onze helpdesk

Vragen over het ticket dat je via Tibbaa hebt gekocht? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Ik ben mijn ticket(s) kwijt, wat nu?

Wanneer je je ticket(s) per ongeluk uit je mail hebt verwijderd of niet meer kunt vinden, kun je deze hier opnieuw opvragen.

Om je ticket(s) opnieuw op te vragen zal er worden gevraagd om je e-mailadres en ordernummer. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat je hebt opgegeven toen je je tickets bestelde en het ordernummer dat je terug kunt vinden op je bankafschrift.

De tickets zullen direct op scherm worden getoond. Ook wanneer je (tijdelijk) geen toegang (meer) hebt tot je e-mailaccount kun je via deze weg je ticket(s) opnieuw opvragen. Indien je niet meer weet met welk e-mailadres je je ticket(s) hebt besteld, neem dan contact op met onze supportafdeling.

Terug naar boven

Kan ik mijn bestelde tickets annuleren?

Nee, reeds gekochte tickets kunnen niet worden geannuleerd.

Terug naar boven

Kan ik mijn tickets overdragen / doorverkopen?

Dit verschilt per evenement.

Indien je zeker wil weten of tickets overdraagbaar zijn raden we je aan contact op te nemen met de organisator van het evenement.

Het kan namelijk voorkomen dat bij de entree expliciet om een identiteitsbewijs wordt gevraagd. Indien dit niet overeen komt met de naam op het ticket kán de toegang worden geweigerd.

Terug naar boven

Ik heb mijn tickets niet ontvangen, wat nu?

Kijk altijd of de tickets niet in de spam-folder van je email-box terecht zijn gekomen.

Mochten de tickets daar niet terug te vinden zijn, kijk dan bij “Ik ben mijn ticket(s) kwijt, wat nu?” om te zien hoe je je ticket(s) opnieuw op kunt vragen.

Terug naar boven

Mijn betaling is geweigerd of geannuleerd, wat nu?

Het kan voorkomen dat je betaling niet kan worden afgerond. Dit kan verschillende redenen hebben zoals een storing bij je bank of onvoldoende saldo.

Kijk altijd goed of de betaling niet is afgeschreven alvorens je opnieuw probeert om tickets te bestellen. Bij betalingen met credit-card en PayPal kan het soms wat langer duren voor je betaling akkoord is bevonden.

Mocht je problemen blijven ondervinden, neem dan contact op met onze support afdeling.

Terug naar boven

Het evenement is afgelast, wat nu?

Indien het evenement waarvoor je tickets hebt gekocht is afgelast ontvang je altijd een bericht vanuit Tibbaa of de organisatie met daarin de procedure m.b.t. de terugbetaling. Mocht je binnen 1 week nadat het evenement is afgelast geen bericht hebben ontvangen, neem dan contact op met onze support afdeling.

Terug naar boven

Kan ik mijn tickets op mijn telefoon laten scannen?

Dat kan maar enkel vanaf een smartphone waarvan het scherm niet is gebarsten en het contrast op de hoogste stand staat.

In alle andere gevallen raden we je aan je ticket(s) uit te printen.

Terug naar boven

Ik heb mijn ticket(s) via Marktplaats of Ticketswap gekocht, is dit veilig?

Wanneer je je ticket(s) niet via een officieel vvk adres hebt gekocht loop je altijd het risico dat je ticket niet geldig is. Mocht bij binnenkomst blijken dat je ticket inderdaad niet geldig is, dan wordt de toegang geweigerd.

Indien je je ticket via Ticketswap hebt gekocht dan kun je hier melding maken van het feit dat je ticket niet heeft gewerkt.

Terug naar boven

Ik heb een kortingscode ontvangen, hoe kan ik deze verzilveren?

Wanneer je een kortingscode hebt ontvangen kun je je korting claimen door deze in te vullen in de laatste stap bij het bestellen van je ticket(s). Let op: Je dient de kortingscode in te voeren vóór je op de betaalknop klikt. Helaas is het niet mogelijk de korting achteraf nog te verrekenen.

Terug naar boven

Ik heb een login-code ontvangen, hoe kan ik hiermee tickets bestellen?

In sommige gevallen is de ticketshop van het evenement waarvoor je tickets kunt bestellen afgeschermd door middel van een code. Je dient de code die je hebt ontvangen dan in te voeren alvorens je tickets kunt bestellen.

Afhankelijk van het type code dat je hebt ontvangen kan deze 1x of meerdere malen worden gebruikt om een bestelling te plaatsen. Ook kan het zijn dat er een maximum zit aan het aantal tickets dat je per code kunt bestellen.

De organisatie van het evenement kan je vertellen hoe vaak de code gebruikt kan worden en hoeveel tickets je per code kunt bestellen. Tibbaa heeft hier geen invloed op.

Terug naar boven

Is er een maximum aantal tickets dat ik kan of mag bestellen?

Dit wordt bepaald door de organisatie. Tibbaa heeft hier geen invloed op.

Terug naar boven

Bij mijn ticket heb ik een voucher ontvangen, hoe kan ik deze verzilveren?

Organisaties hebben de mogelijkheid om samen met het ticket dat je hebt besteld, één of meerdere vouchers mee te sturen. Deze vouchers kunnen in veel gevallen worden gebruikt om met korting merchandise, producten, diensten of tickets van de organisatie zelf aan te kopen.

Op de voucher staat vermeld hoe en waar deze verzilverd kan worden. Afhankelijk van het type voucher kan dit online, in een fysieke winkel of tijdens het event zelf zijn. Wanneer er op de voucher een (bar) code vermeld staat, dan is de voucher één keer te gebruiken. Staat er geen (bar) code op de voucher dan kan deze meerdere keren worden gebruikt.

Terug naar boven