Registration - The Legal (Other) Side of Social Media


Een onterechte klacht op Facebook, een onterechte beschuldiging in de krant, een neprecensie op tripadvisor, een scheldkanonnade in een Facebook groep of het delen van foto’s van verkeersslachtoffers.

Vooral publieke figuren, politici en bedrijven hebben regelmatig te maken met mensen die hun imago (online) aantasten. Maar iedereen kan ‘slachtoffer’ worden van smaad of laster.

Waar liggen de grenzen van vrijheid van meningsuiting? Welke foto’s en informatie mag je wel en niet online zetten versus privacy? Wat kun je zelf doen als het ineens om jou of jouw bedrijf gaat? En wanneer grijp je naar de wet? En tot waar reikt de verantwoordelijkheid van platformen als Facebook?

Deze avond breekt de discussie open tussen juristen, ondernemers, individuen, journalisten, online professionals en alle aanwezigen. Rondom lokale, internationale en actuele cases, aan de hand van pittige stellingen, vanuit diverse invalshoeken en vanuit juridische kennis.

Met elkaar in gesprek gaan Charlotte Meindersma, Dick Drayer, Marie-José Eisden Frans Heiligers.
Eén ding is zeker: het wordt allesbehalve een saaie avond en we lossen het deze avond zeker niet op. Maar we maken het wel bespreekbaar, krijgen inzicht in de grenzen en mogelijkheden en leren wat we kunnen en mogen doen. Zin in een pittige en eye-opening discussie?

Het is een gratis avond maar inschrijving is wel verplicht. Schrijf je hieronder in!